נסייר בסמטאותיה של צפת ונספר את סיפורה, מדוע הפכה העיר למרכז הקבלה בארץ ישראל, אליה התקבצו רבנים והוגים ממזרח וממערב. נספר את סיפורו של האר"י הקדוש ותלמידיו, את מעשיו של האיש הקדוש הזה בצפת של המאה ה-16.

נספר איך נולד טכס קבלת שבת ומי כתב את מזמוריו. נשמע על רבי יוסף קארו, כותב השולחן ערוך באמצעות מלאך ("המגיד") אשר היה מגיע אליו בשעת לילה ויושב עמו במערה.

נספר על נסים שקרו בצפת בעת המודרנית, איך ניצלו מתפללי בית הכנסת ממוות בטוח ברעש אדמה במאה ה-19 ואיך נצלו שוב מתפללי בית הכנסת האר"י במלחמת השחרור מרסיס פגז לבנוני, שחצה את בית הכנסת בשעת התפילה. נספר גם על התגלותו של האר"י לאנשי צפת מאות שנים לאחר מותו כדי להושיעם ממוות

נבקר בבתי הכנסת העתיקים של צפת (אם יהיו פתוחים נבקר בתוכם), נראה את המקומות בהם קרו המאורעות, נבקר בבית כנסת האר"י הקדוש האשכנזי וב"חקל תפוחין קדושין" שבסמוך, נבקר בבית הכנסת אבוהאב, במערת המגיד של רבי יוסף קארו ועוד.

נבקר במרכז "לבנות ולהבנות" לסיור מודרך דרך מנהרות חצובות אל מפלס צפת מהמאה ה-16, נראה מכלולי מגורים, מקווה, בית התכנסות ועוד.

לאחר הסיור בצפת, ניסע אל הר מירון אל קברו של רבי שמעון בר יוחאי ובנו אלעזר.

נספר על המאורעות שהביאו את רשב"י להימלט מהרומאים, על כתיבת ספר הזוהר וסופו לקבורה במירון. באיזו סיטואציה נבנה מבנה הקבר במאה ה-16 ומהי אותה "מערת פלאים" הנזכרת בספרות נוסעים מהמאות שעברו, המבחינה בין צדיק לרשע (מערת הלל הזקן ותלמידיו).

בתום סיורנו רווי הקדושה והמסתורין, נקיים מחטא ועוון.. נשוב חזרה הביתה עייפים ומרוצים.